August 9, 2022
Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ:ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤ.ΤΖΟΥΛΑΚΗ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με δηλωση του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΝΕΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ από τον Συνδυασμό του Δημάρχου ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ.
Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσια την ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ των απόψεων του ΔΗΛΩΣΗ που διάβασε ο ίδιος στην αρχή της Συνεδρίασης.
Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΎΛΟΥ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.
Κυρία Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Το 2019 αποφάσισα να συμμετέχω για πρώτη φορά στα κοινά της πόλης μας με σκοπό να συμβάλλω όχι μόνο στη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και στην ανάδειξη ενός μοντέλου Διοίκησης που να χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχική λειτουργία του Δήμου και θα είναι ως επί των πλείστων ανοιχτών συνεργασιών, διαφανών διαδικασιών και αμερόληπτης υπηρεσιακής λειτουργίας.
Αυτά κατά την γνώμη μου είναι τα κρισιμότερα στοιχεία αφενός για να καταπολεμήσουμε την αποστασιοποίηση και την αδιαφορία για τα κοινά και αφετέρου για να θέσουμε τις βάσεις μιας δημιουργικής και αποτελεσματικής Διοίκησης.
Μέσα από τη συμμετοχή μου στα Δημοτικά πράγματα τόσο από τη θέση του Αντιδημάρχου όσο και από άλλες θέσεις, διαπίστωσα σημαντικά ελλείμματα πολιτικής κουλτούρας και διοικητικής λειτουργίας που δεν περιορίζονται μόνο στη συγκεκριμένη παράταξη και δεν αφορούν μόνο το Δήμο μας αλλά αποτελούν παθογένειες της γενικότερης πολιτικής κουλτούρας στην Ελλάδα.
Δυστυχώς διακρινόμαστε για την έλλειψη πολιτικής συνέπειας, την απουσία ίσης αντιμετώπισής των πολιτών, την έλλειψη συνεκτικού οράματος, την διαρκή σύγχυση, την εσωστρέφεια και την έλλειψη συντονισμού, που δεν παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη, πλήττουν το κύρος του θεσμού και ανάγουν την μετριότητα σε κυρίαρχη αξία.
Για πολλούς από τους συμμετέχοντες σε αυτή την Δημοτική Αρχή η αυτοσυντήρηση και η παραμονή στην εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός και το Δημόσιο συμφέρον έρχεται σε δεύτερη μοίρα και είναι ζητούμενο μόνο υπό συνθήκες ευνοϊκές για την επίτευξη των πρώτων. Την κατάσταση επιβαρύνουν περισσότερο η συνεχής τήρηση ισορροπιών και η έλλειψη απόδοσης ευθυνών, με αποτέλεσμα τα παραπάνω να μας έχουν οδηγήσει σε σειρά λανθασμένων αποφάσεων, προσωρινών λύσεων και καθυστερημένων αντιδράσεων που πλήττουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και δεν ευνοούν την βιωσιμότητα και ανάπτυξη της πόλης μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρω την αποτυχία μας στη στέγαση των νηπίων, την άρνηση μας να παράγουμε προτάσεις για την διαχείριση της υπερδόμησης και του υπερπληθυσμού και την αδυναμία μας να στηρίξουμε ουσιαστικά και όχι φαινομενικά αδύναμες ομάδες πολιτών.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
η χάραξη πολιτικής είθισται να γίνεται από τους έχοντες την λαϊκή εντολή όχι από τα διορισμένα στελέχη. Πέραν τούτου, η διαχείριση του Δήμου γίνεται από μία κλειστή ομάδα ανθρώπων που κατέχει την πλειοψηφία των θέσεων και σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν ουσιαστικού διαλόγου και συλλογικών αποφάσεων.
Δεν ξέρω πώς σας φαίνονται όλα αυτά κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αλλά στο δικό μου σύστημα αξιών, στην δική μου ηθική, και στον τρόπο που έχω μάθει να ζω και να εργάζομαι αυτά δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο χρήζει λύσης.
Θα ήμουν όμως άδικος αν να τους έβαζα όλους στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν στην δημοτική αρχή πρόσωπα ικανά, ανιδιοτελή που προσφέρουν καθημερινά τα μέγιστα για το καλό της πόλης όποια θέση κι αν κατέχουν. Αυτά τα πρόσωπα γνωρίζουν την εκτίμηση και τον σεβασμό που τους τρέφω, και αποτελούσαν έως σήμερα ένα ισχυρό κίνητρο για την συμμετοχή μου στην δημοτική αρχή.
Για όλα τα παραπάνω, μετά από ένα σημαντικό διάστημα αποστασιοποίησης και αυστηρής αυτοκριτικής, για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας σας κάνω γνωστό πώς εφεξής θα λειτουργώ ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης όπως πάντοτε προσπαθούσα.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
πιστεύω ακράδαντα στην συμμετοχή στα κοινά και στον ρόλο του ενεργού πολίτη. Η συνεργασία και η συμμετοχή αποτελούν κατ’ εμέ υπέρτατες πολιτικές αξίες και πρέπει να λαμβάνουν χώρα σε κλίμα ευπρέπειας και σοβαρότητας. Όλοι μας όσοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για τη Νέα Σμύρνη οφείλουμε την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου και την βελτίωση της ποιότητας των προτάσεων μας”

3589 173 total views

%d bloggers like this: